Alle skal ha råd til å bli syk:

Charlotte slapp ekstra bekymringer da hun var psykisk syk

– Det er mye vanskelig rundt det å bli psykisk syk. Det er ikke det at jeg ikke er blitt møtt med forståelse, men jeg har hele tiden hatt en følelse av at kolleger og de rundt meg ikke helt forstår hva jeg har gått gjennom. Hvis jeg i tillegg måtte tenkt på hvordan jeg skulle få endene til å møtes, tror jeg det ville gjort hele situasjonen mye verre.

Som ungdom ble Charlotte utsatt for vold. Hun trodde hun hadde lagt episoden bak seg, men etter flere krevende situasjoner på jobb har hun blitt mer engstelig og sliter med å sove. Det var spesielt én der hun var redd for at en av ungdommene hun hadde ansvar for skulle gå til angrep.

Krevende jobb

Charlotte gikk rett fra studiene til jobben som miljøterapeut på en barneverninstitusjon. Hun synes jobben er krevende, men veldig givende. Med fast jobb og mamma som kausjonist, har drømmen om egen leilighet gått i oppfyllelse. Men de søvnløse nettene blir flere, angstanfallene begynner å melde og konsentrasjonen er ikke slik den skal være.

Kan konsentrere seg om å bli frisk

– Det var egentlig en lettelse da jeg ble sykemeldt, sier Charlotte. I en periode var jeg hjemme noen dager nå og da, men deretter over en lengre periode. Med god hjelp og rolige dager ble jeg bedre og kommer etterhvert tilbake i jobb. Og en ting er jeg bombesikker på: det er godt å kunne konsentrere seg om å bli frisk og slippe økonomiske problemer når livet butter imot!

Sykelønna påvirker Charlottes økonomi

  • Charlotte jobber som miljøterapeut og tjener 474 000 kroner i året
  • Sykedager: 28
  • Bruttotap: 10 210 kroner ved 80% sykelønn.

Kutt i sykelønna vil få store økonomiske konsekvenser for den enkelte. I LOs sykelønnskalkulator kan du regne ut hva dette vil bety for deg.