Alle skal ha råd til å bli syk:

Anniken kan bruke energien på å bli frisk av kreft i stedet for å bekymre seg for penger

– En kreftoperasjon og behandling med cellegift gjorde at jeg var borte fra jobb i en lang periode. Da er det trygt å vite at jeg har full lønn under sykdom, forteller Anniken.

En vond og vanskelig tid

Det var en tilfeldighet som gjorde at Anniken oppdaget kulen i brystet. Hun klarte ikke å ta det helt seriøst, akkurat som om hun ikke har hadde nok å tenke på etter samlivsbruddet et år i forveien. En vond og vanskelig tid. Det enkleste var å slå fra seg tanken på at kulen i brystet var farlig. Men det var den.

En ulykke kommer sjeldent alene

Plutselig var ikke kreft noe fjernt som rammet andre. Da hun endelig kom seg til legen, ble det fart i sakene. I løpet av én uke var hun operert og i gang med cellegift. Heldigvis var prognosen god og legene sa hun ville bli frisk, men det ville ta tid.

Sykdom er ikke noe som bare rammer andre

– Etter denne runden er jeg sjeleglad for at det økonomiske ikke ble en ekstra bekymring. Hvis sykelønna kuttes, vil det ha store konsekvenser for meg. Før tenkte jeg at sykdom er noe som bare rammer andre. Jeg er et eksempel på at det gjør det ikke.

Sykelønna påvirker Annikens økonomi

  • Sivilingeniør med 825 000 kroner i årslønn
  • Sykefravær: 42 dager
  • Brutto lønnstap: 20 680 kroner

Kutt i sykelønna vil få store økonomiske konsekvenser for den enkelte. I LOs sykelønnskalkulator kan du regne ut hva dette vil bety for deg.