Alle skal ha råd til å bli syk:

Alenepappa Thomas trengte ikke bekymre seg for om han kunne betale regningene

– Da barna var yngre var både dem og jeg mye syke. Forkjølelser, omgangssyke og andre barnesykdommer er en del av livet med små barn. Jeg er veldig glad også jeg kunne være hjemme når jeg ble smittet av alt dette uten å bli trukket i lønn.

Alenepappa

Thomas ble skilt da barna var små, og har vært aleneforsørger for to gutter og ei jente i mange år. De tre barna begynner å bli store nå, men han husker godt hvordan de i perioder avløste hverandre med sykdom. Da den ene ungen ble frisk, ble den andre og tredje syk. Og da de kviknet til, gikk pappa ned for telling.

– Jeg skylder en stor takk til politikere som forstår at å kutte i sykelønna rammer oss som foreldre. Hadde jeg ikke hatt full lønn i disse periodene ville jeg raskt kunne fått problemer med å betale regningene mine.  Som nyetablert alenepappa er marginene små.  Jeg kunne lett fått problemer med huslånet.

Thomas trives i jobben

Thomas trives godt i jobben sin og har aldri brukt egenmelding unntatt når det har vært nødvendig. Den holdningen er han sikker på at de aller fleste andre også har, men både han og de han kjenner i samme situasjon har hatt mye fravær i perioder. Å få være hjemme når man har syke barn eller selv er syk er et gode vi må ta vare på, slår Thomas fast.

Sykelønna påvirker Thomas sin økonomi

  • Jobber som saksbehandler og tjener 537 000 kroner i året
  • Sykedager: 4 egenmeldingsperioder, 6 sykedager
  • Taper 2480 kroner brutto ved 80% sykelønn, og 8260 kroner ved karensdager

Kutt i sykelønna vil få store økonomiske konsekvenser for den enkelte. I LOs sykelønnskalkulator kan du regne ut hva dette vil bety for deg.